Keanu Reeves, Ödüllü Yönetmen Ruben Östlund’un Yeni Filminde Başrolde Yer Alacak

Keanu Reeves, Altın Palmiye ödüllü Ruben Östlund’un “The Entertainment System is Down” isimli yeni kaos filminde başrolde oynayacak.

Ünlü oyuncu Keanu Reeves, iki kez Altın Palmiye kazanan İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un merakla beklenen yeni filmi The Entertainment System is Down’da rol almak üzere görüşmelere başladı.

Filmin tam konusu gizli tutulsa da Östlund, uzun bir uçuş sırasında eğlence sisteminin çalışmaması yüzünden yolcular arasında kaos ve öfke patlaması yaşanacağını, toplumsal bir eleştiri olacağını sıklıkla imâ etmişti. Son yıllarda film için birçok anekdot toplayan yönetmen, senaryoyu da yakın zamanda tamamladı. Reeves’in tam olarak nasıl bir rol üstleneceği bilinmese de Östlund’un kendine has kara mizah tarzına uygun, hain bir karakter canlandırması bekleniyor.

Filmin kadrosunda Keanu Reeves’in yanı sıra başka uluslararası yıldızlar da yer alacak. Kaynaklara göre bu açıdan The Entertainment System is Down, Östlund’un şimdiye kadarki en görkemli filmi olacak. 2022’de Triangle of Sadness ile Cannes’da Altın Palmiye kazanan yönetmenin İngilizce filmi, Triangle’dan daha iddialı bir yapım olacak.

Bir önceki yıl projeyle ilgili konuşan Ruben Östlund, filmin “bir uçakta yer alan bu küçük laboratuvarda insan ilişkilerini inceleyeceğini” ve “modern insanların bu koşullar altında nasıl yıkıldığını” göstereceğini söylemişti. Hatta “Cannes tarihinin en büyük salon terkini yaşatmayı umduğunu” da sözlerine eklemişti.

Keanu Reeves’li Yeni Ruben Östlund Filminin Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Keanu Reeves ise son olarak gerçekleşen CinemaCon’da tanıtımı yapılan ve başrolünde Ana de Armas’ın yer aldığı Ballerina filminde boy gösterecek. Ünlü aktör John Wick serisinin spin-off’u dışında da yine bu yıl içinde sinemalara gelecek olan Sonic 3 filminde Shadow karakterine sesiyle hayat verecek.

49 yaşındaki Reeves, uzun bir kariyere sahip. Matrix, John Wick, Constantine, Street Kings gibi filmlerde başrol oynadı. Ayrıca 2019’da Cyberpunk 2077 oyununun başkarakteri Johnny Silverhand’e de hayat verdi. Sakin, olgun kişiliği ve üretkenliğiyle tanınan oyuncunun Östlund’un yeni filminde nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu.

Kaynak: kayiprihtim.com

Yazıyı paylaşmak ister misin?