Alien Dizisi, İlk Filmden 30 Yıl Öncesini Anlatacak

Alien dizisinin geçeceği zaman aralığı ile birlikte diziye katılan yeni bir isim de açıklandı. Soyadıyla bitişik yazılmış cümle hissi uyandıran Sandra Yi Sencindiver, FX’in merakla beklenen Alien dizisine dahil oldu.

Noah Hawley’nin proje lideri olduğu gizemli Alien dizisinde yer alan Sencindiver’i Apple+’ın Foundation dizisinin 2. sezonundan hatırlarsınız. Hatırlayamayanlar için bir görsel kondurarak bu sorunu birazdan çözeceğiz, endişelenmeyin. 2023’teki büyük senarist grevi yüzünden yavru Xenomorph’ları içlerinde tutan yapımcılar, krizin çözülmesiyle birlikte Tayland’da yarım kalan çekimlere tekrar start verdiler ve Sencindiver de ilk uçakla ekibe katıldı.

Sencindiver’in ilk sezonda pek çok bölümde gözükecek kilit bir karakter olacağı, Weyland-Yutani Şirketi’nin önemli üyelerinden birine hayat vereceği gelen bilgiler arasında. Aynı fısıltı gazetesine bakılırsa, oyuncunun rolü ileri sezonlara da genişleyebilirmiş.

Peki Dizi Hangi Dönemde Geçecek?

Üzerindeki gizem bulutu hala kalkmamış olan Alien dizisinin geçeceği döneme dair ilk detaylar da paylaşıldı. Dizi, Prometheus’tan birkaç yıl, Ridley Scott’ın efsane ilk filminden ise 30 ”küsür” yıl önce geçecek. Weyland-Yutani’nin şeytani planlarının ilk tohumlarına tanık olacağız belli ki. Alien serisinde bir ilk yaşanacak ve öykü dünyamızda geçecek. Hikaye, Weyland-Yutani’nin diğer şirketlerle girdiği yeni android yaşam geliştirme sürecine odaklanacak. Bahisleri alalım; muhtemelen ilk sezonun sonuna kadar bir tane bile Xenomorph göremeyeceğiz ve bütün dehşeti ikinci sezona saklayacaklar.

”Serinin devam edeceğinden nasıl bu kadar emin misin be hocam?” diyenlere gelsin; şu an için üç sezonluk bir proje planlanmakta. İlk etapta mini seri düşündüğünü söyleyen Hawley, FX’in bu fikre sıcak bakmadığını ve Alien markasını sömürmeleri gerektiğini (burası benim doğaçlamam) söylüyor. Bunun üzerine üç parçadan oluşan bir hikayeye odaklandıklarını ve yolda büyüyen bir fikre dönüştüğünü de ekliyor.

Bir de Sinema Filmi Vardı, Değil mi?

Olmaz mı? Üstelik yönetmen koltuğunda canımız Fede Alvarez oturuyor. 16 Ağustos’ta gösterime girecek olan Alien: Romulus, ana serinin dokuzuncu filmi olacak. Romulus’un hikayesi ilk iki filmin arasındaki dönemde geçecek ve uzak bir kolonide yaşayan grubun, lider bir Xenomorph’un terörüne maruz kalmasına tanık olacağız. Gelen ilk videolar ise Alvarez’in en iyi yaptığı iş olan atmosfer yaratmadaki ustalığını gözler önüne seriyor. Heyecanlıyız, yalan yok.

Kaynak: frpnet.net

Yazıyı paylaşmak ister misin?