James Mangold, “Swamp Thing” Filmini DC Evreni İçinde Bağımsız Bir Gotik Korku Yapımı Olarak Görüyor

James Mangold, yaklaşan DC Comics çizgi romanı Swamp Thing’den perdeye taşıyacağı film hakkında konuştu.

Ford v Ferrari, Logan ve Indiana Jones 5 filmlerinin yönetmeni James Mangold’un sıradaki projelerinden birisi de İngiliz yazar Alan Moore’un ünlü çizgi romanı Swamp Thing.

İnsansı/bitki temelli bir yaratık olan Swamp Thing, DC çizgi romanlarına 70’li yıllarda dahi oldu. Göl kirliği nedeniyle bir canavara dönüşen Doktor Alec Holland’ın yaşamına gölü koruyan bitki insan olarak devam etmesini konu alan seri uzun soluklu bir maceraya dönüştü. Bir yan karakter olarak ortaya çıksa da okurların ilgisiyle 13 ciltlik bir seriye kavuşan karakter, yıllar içerisinde kendi markasına sahip oldu.

Bununla birlikte 2022 yılında DC Studios’un başına geçen James Gunn ve Peter Safran, DC Sinematik Evreni üzerindeki çalışmalarına devam ederken bu sevilen karakteri de es geçmedi.

James Mangold - Swamp Thing Filmi Açıklama

DC Studios, ikonik karakteri ekranlara yakın zamanda dizi olarak uyarlamıştı. Başrolleri Andy Bean ve Crystal Reed’in paylaştığı dizi, izleyiciler tarafından beğeni topladı. Fakat yapım, 2. sezon için onay kararı alamadı. Dağıtımcı Warner Media, projenin devamlılığın olmadığı öne sürerek ikinci sezona yeşil ışık yakmadı.

Marvel Sinematik Evreni’ndeki dikkat çekici performansının ardından rakip şirketi DC Studios’a geçen James GunnSwamp Thing’e dair Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tabii ki DCU için rotayı çizmeye başladığımızda Swamp Thing projesi için konuştuğum ilk insanlardan biri süper yetenekli James Mangold’du.”

James Mangold ise geçen haftalarda Variety’ye verdiği demeçte şunları kaydetti:

“DC’nin Swamp Thing’i bir franchise olarak gördüğünden emin olsam da ben onu çok basit, temiz ve gotik bir korku filmi olarak görüyorum.”

Swamp Thing Senaristi James Mangold

Mangold; Gunn ve Safran’nın DC Studios’un yönetimine geçtiği günden beri Swamp Thing’i yönetmesi için kendisiyle telefon görüşmesi yaptıklarını açıkladı. Yönetmen ayrıca uzun zamandır bir tür Frankenstein filmi yapmayı düşündüğünü söyledi. Mangold, üzerinde çalıştığı yapımı DC işlerinden ayırarak bağımsızlık vurgusunda bulundu:

“Swamp Thing ile sadece kendi işimi yapıyorum. Yalnızca bağımsız bir film.”

James Mangold, bu yıl yayınlanan Indiana Jones 5 filminin ardından Star Wars içinde bir senaryo kaleme alıyor. Yönetmen önce hangi projenin yolda olduğuna dair Collider’a şunları kaydetmişti:

“Gerçek şu ki, şu an ikisini de yazıyorum. Kim bilir ne olacak. İlk hangisi çiçek açacak. Ama Swamp Thing’i yaptığımı kabul ediyorum. Bu bir söylenti değil. Her şey olabilir, sadece zaman alacak.”

Kaynak: kayiprihtim.com

Yazıyı paylaşmak ister misin?