“Sherlock” Dizisi 5. Sezon Yerine Film Olarak Beyaz Perdeye Gelebilir

Sherlock 5. Sezon yerine sinema filmi formatında izleyiciyle buluşabilir. Dizinin ortak yaratıcısı, olası devam hakkında konuştu.

Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’ın başrollerini paylaştığı fenomen dizi Sherlock, 5. sezon yerine film olarak dönebilir. Dizinin yaratıcıları, oyuncuların hazır olması halinde macerayı beyaz perdeye taşıyabileceklerini imâ etti.

2010-2017 yılları arasında 4 sezon ve özel bir bölümle BBC’de yayınlanan Sherlock dizisi, Sir Arthur Conan Doyle’un ünlü dedektif karakterini modern çağa taşıyarak büyük beğeni toplamıştı. Dizinin finalinde Baker Street’teki daireleri havaya uçmuş, Sherlock ve John yeni maceralar için yola koyulmuştu. Açık bir son olması da ister istemez hayranları 5. sezon için umutlandırmıştı.

Fakat aradan geçen 7 yılın ardından hâlâ proje sürünceme aşamasında. Son olarak 2023’ün başında dizinin yarartıcısı Steven Moffat, başrollere bir çağrıda bulunmuş ve geri dönmelerini talep etmişti.

Şimdi de belli ki Moffat ve Mark Gatiss, projelerini beyaz perdeye taşımaya karar verdiler. Ancak ortak yaratıcılarından Gatiss bu konuya değinerek topu oyunculara attı:

“Benedict ve Martin’e soracaksınız. Bir film yapmak isteriz ama herkesi bir araya getirmek çok zor.”

Sherlock’un Final Bölümündeki Olaylar 5. Sezon Sinema Filmine Uygun

Dizinin son bölümü “The Final Problem”da izleyiciler, Sherlock ve John’un geçmişten gelen kayıplar ve kalp kırıcı gerçeklerle yüzleşmesine tanık olmuştu. 221B Baker Sokağı’ndaki daireleri havaya uçsa da ikili burayı yeniden inşa ederek itibarlarını kazanmaya çalışıyordu. Bölümün son sahneleri ise kahramanların yeni davalara el attıklarını gösteriyordu. Bu açık uçlu final, sinema filmiyle devam etmeyi oldukça kolaylaştırıyor.

Dizi ekibinden Moffat ve yapımcı Sue Vertue de olası bir proje için hazır olduklarını dile getirmişlerdi. Ancak kadrodaki bazı isimler artık olamayacak. Örneğin 2021’de hayata veda eden Una Stubbs’ın canlandırdığı Mrs. Hudson projede yer alamayacak.

En büyük engel ise yıldız oyuncuların yoğun programlarının uyması. Cumberbatch ve Freeman’ın Marvel Sinematik Evreni’ndeki rolleri bir hayli yoğun. Önümüzdeki yıllarda her iki ismin de MCU’nun yeni filmlerinde yer alacağı düşünülürse, Sherlock’un beyaz perdeye uyarlanması için en uygun dönemin bu süreç olabileceği öngörülüyor.

Sherlock hayranları yıllardır dizinin geri dönmesini bekliyor. 5. sezon hayali suya düşse de beyaz perdede yeniden bir araya gelmeleri, heyecan verici bir alternatif olarak duruyor. Tabii tek şartın Cumberbatch ve Freeman’ın programlarının uyması olduğu açık.

Kaynak: kayiprihtim.com

Yazıyı paylaşmak ister misin?