Kült Zombi Filmi “Return of the Living Dead” 40 Yıl Sonra Yeniden Çekiliyor

Return of the Living Dead filmi reboot edilerek yeniden çekilecek. Yönetmenliğini Dan O’Bannon’ın üstlendiği 1985 tarihli yapım, zombi komedisi türünün öncülleri arasında yer alıyordu

Türkiye’de Yaşayan Ölülerin Dönüşü adıyla bilinen ve toplam 4 devam filmine sahip olan seri, aradan geçen yaklaşık 40 yılın ardından bir kez daha ele alınmaya hazırlanıyor.

Amerikalı yazar John Russo’nun aynı adlı romanından uyarlanan The Return of the Living Dead, zombi türünü komediyle birlikte ele almış ve The Cramps ile 45 Grave gibi Los Angelas kökenli punk rock gruplarının müzikleriyle unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştı.

Övgü dolu eleştiriler alan ve gişede orta dereceli bir performans sergileyen yapım, devam yapımlarıyla da zombi sinemasının yükselişine eşlik etmeyi sürdürmüştü.

Return of the Living Dead Filmi Yeni

Living Dead Media’nın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, uzun soluklu seri “mevcut dünyasını genişletmek” üzere reboot edilerek yeniden başlatılıyor.

Muck ve Kill Her Goats filmlerinin yönetmeni Steve Wolsh tarafından yönetilecek olan yeniden çevrim, orijinal yapımın 18+ komedi anlayışına sadık kalacak.

Return of the Living Dead serisi sıklıkla 1968 tarihli Night of the Living Dead yönetmeni George A. Romero’nun çalışmalarıyla karıştırılıyor. Modern zombi anlatısının kurucularından sayılan Romero’nun filmi Dan O’Bannon’ın çalışmaları için bir zemin oluşturmuştu.

Romero Night of the Living Dead’i tamamladıktan sonra yardımcı senarist koltuğundaki Russo ile yolları ayrılmış ve Living Dead’in tüm film haklarını satın almıştı. Russo ise 1968’deki yapımın devamı için kaleme aldığı hikâyeyi, O’Bannon’ın yapımında kullanmış ve yasal bir mücadelenin ardından filmin adını korumayı başarabilmişti.

Return of the Living Dead Filmi

O’Bannon Russo’nun orijinal hikâyesini yeniden yazarken ortaya birkaç yeni perspektif koymayı başarmıştı. Troxin olarak bilinen zombiye dönüştüren bileşiğin yanı sıra O Bannon’un zombileri Romero’nunkilere kıyasla çok daha zeki ve hızlı olarak tasvir edilmişti.

Steve Wolsh’un yeniden başlatmasının serinin orijinal köklerini ne şekilde alacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: kayiprihtim.com

Yazıyı paylaşmak ister misin?