Kesinleşti: “The Witcher” Dizisi 5. Sezon ile Final Yapacak

The Witcher 5. Sezon ile final yapacak. Andrzej Sapkowski’nin kitaplarından uyarlanan dizi vedaya hazırlanıyor.

Netflix, The Witcher dizisinin 5. Sezon ile final yapacağını duyurdu. Bu karar, 4. sezondan ilk görüntülerin paylaşıldığı sosyal medya paylaşımlarıyla birlikte açıklandı.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitap serisine dayanan The Witcher, üstün güçlere sahip bir canavar avcısı olan Geralt of Rivia’nın hikâyesini anlatıyor. İnsanların genellikle canavarlara göre daha kötü olduğu bu dünyada Geralt, güçlü büyücü Yennefer ve genç prenses Ciri ile birlikte türlü tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkıyor. Doğrusal olmayan anlatımıyla dikkat çeken dizi, göz alıcı dövüş sahneleri ve büyü mücadelelerini kişisel dramlarla harmanlıyor.

Daha önce oyunu ile geniş kitlelere ulaşmayı başaran dizi, başrolünde Henry Cavill’in yer aldığı dizisiyle de gündem olmayı başardı. Şimdiye kadar yayınlanmış olan son sezonun kalan bölümler, geçen yılın temmuz ayında Netflix kütüphanesindeki yerini almıştı.

Ancak şimdi, The Witcher 5. sezonun final olacağı Netflix tarafından resmi olarak açıklandı. Kararla birlikte Kıta’daki karanlık fantazi, girift politik entrikalara ve kılıç dövüşlerine şahitlik eden izleyiciler, heyecanlı bir yolculuğa veda edecek. Ancak dizinin vedası öncesinde, oyuncu değişikliğiyle ilgili tartışmalar gündemde olmaya devam ediyor.

The Witcher 5. Sezon Finalinde Liam Hemsworth, Henry Cavill’den Devraldığı Geralt Rolünü Üstlenmeye Devam Edecek

Dizide yaşanan en çarpıcı değişiklik, Geralt’ı canlandıran Henry Cavill’in yerine Liam Hemsworth’ün geçmesi olmuştu. 2022’nin sonlarına doğru gelen haber, Cavill’in yaratıcı anlaşmazlıklar ve Superman rolüne geri dönme kararı nedeniyle diziden ayrıldığı belirtildi. Aktörün dizideki başarılı performansı göz önüne alındığında hayranlar bu değişikliğe tepki göstermişti. Hemsworth’ün rolü üstlenip üstlenemeyeceği şüpheyle karşılanmıştı. Dizinin kadrsounda ayrıca Laurence Fishburne, Anya Chalotra, Freya Allan ve Joey Batey gibi isimler yer alıyor.

 

Tartışmalara rağmen Netflix’in The Witcher 5. sezonla diziyi bitirme kararı, hikâyenin sıkı tutulması ve diziyi zirvedeyken sonlandırma isteğinden kaynaklanıyor. Platform böylece başarılı bir dizinin sürüncemede kalıp işi fazla uzatmasını önlemiş olmayı amaçlıyor. Ancak ortaya nasıl bir iş çıkacağı, 4. Sezon ile ortaya çıkacak.

Kaynak: kayiprihtim.com

Yazıyı paylaşmak ister misin?