Kafasına Göre’nin 55. Sayısı Çıktı!

 

EDİTÖRÜN KAFASINA GÖRE

Herkese merhabalar,

Baharın en güzel günlerinde kavuştuk yine. Bahar hepimize tazelik, umut, ferahlık, güzel yenilikler getirsin. Hayat Bilgisi kitabımızdaki gibi temizlikler yapılsın; ruhumuz da evimiz de yeni bir mevsime pırıl pırıl girsin. Bilirsiniz bu sözü; herkes evinin önünü süpürürse mahalle tertemiz olur, sonra şehir, sonra da ülkemiz tertemiz olur.

Son yıllarda içerisinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar, sosyal yozlaşma yetmiyormuş gibi Şubat 2023 Depremi ile tamamen yıkıldık. Kaybettiklerimizi yerine getiremeyiz, acımızı azaltamayız belki ama hayata devam etmeye çalışmalıyız. Bu yüzden evimize, ruhumuza ve topluma bir bahar temizliği iyi gelebilir.

Temizliğin ilk aşaması olan etraftaki ve ruhumuzdaki dağınıklığı derleyip toplamak. Bu esnada duygularımıza, hayatımıza bir bakalım; nereleri fazla dağıtmış, nerelere hiç dokunmamışız. Yıllardır hangi sorunlarla yüzleşmişiz de hiç ellememişiz, kontrol edelim.

İkinci aşaması evdeki, ruhumuzdaki ve toplumdaki fazlalıklardan arınmak. Kabul edelim, hepimiz pandeminin ilk aylarından sonra hayatın akışında kaybolduk. Önce kıyafetlerden başlayalım, sonra ev eşyaları, gıdalar ve bedenimiz derken toplumdaki fazlalıklara sıra gelecek. Şiddeti kapı dışarı edip anlayışı ve empatiyi içeri buyur ettiğimizde nasıl da şenleniyor ortalık bakın bakalım.

Pratik ve derin bir temizlik yapmak; foşur foşur değil. Akıllıca yapmak lazım ki hem biz yorulmayalım hem de bir sonraki temizliklere enerjimiz kalsın; seçimlerimizi, tepkilerimizi ani değil düşünerek yapmalıyız. Tıpkı temizlikte doğru deterjanı seçmek gibi.

Temizlik gözünüzde büyüdüyse arkadaşınıza, kardeşinize ya da komşunuza sorun; eminim yardımcı olabilecek birileri vardır. Herkes aynı sorundan dertli ve güzel bir gelecek için temizliğe başlayalım!

Editör

İdil HAFIZOĞLU

Yazıyı paylaşmak ister misin?