Dune Grafik Roman: 2. Kısım – Muad’Dib Raflarda Yerini Aldı!

Bilimkurgu edebiyatının kilometre taşlarından biri olan ve dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip olan Frank Herbert‘ın “Dune” serisi, şimdi de grafik roman olarak ikinci cildiyle okurlarla buluşuyor. Dune Grafik Roman: 2. Kısım – Muad’Dib, serinin ikinci grafik romanı olarak raflardaki yerini aldı.

Hikaye, genç Paul Atreides’in epik maceralarını ve Arrakis gezegenindeki yaşam mücadelesini konu alıyor. Paul ve annesi Leydi Jessica, gezegenin kumullarında mahsur kalmış ve hain Doktor Yueh’in ihanetine uğramışlardır. Hanedanlıkları, acımasız Harkonnenler tarafından yok edilmiştir. Gizemli Fremen halkını bulmaya çalışırken, Arrakis’in derin sırlarını çözme ve kaderlerini şekillendirme mücadelesi içinde bulurlar.

Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından yazılan bu üç ciltlik adaptasyon, orijinal esere tam bir sadakatle hazırlanmıştır. İkinci cilt, Raúl Allén ve Patricia Martín’in çarpıcı çizimleriyle görsel bir şölene dönüşüyor. Çizimler, hikayenin derinliklerine dalmayı ve karmaşık olay örgüsünü takip etmeyi kolaylaştırarak, Dune’un büyüleyici dünyasını okurlara yeniden sunuyor.

Kaynak: frpnet.net

 

Yazıyı paylaşmak ister misin?