Gençler İçin Yazarlık

genclik-yazarligi

Gençler İçin Yazarlık

Çocukluktan yetişkinliğe geçilen dönem, belki de insan hayatı boyunca yaşanan en zor zamandır. Ruhen ve bedenen hızlı bir değişime giren genç, bir yandan hayata uyum sağlamaya çalışır, bir yandan da hayatın oma yüklediği sorumluluklara uymaya çalışır.

Tam bu noktada edebiyat ve yazma gençlerin kaçış noktası haline gelmektedir. Sinemart ailesi bu kaçışa bir yol göstermek için Gençler için Yazarlık programını başlattı. 12 – 17 yaş arası tüm gençlerin kendi seslerini, ideallerini bulmada onlara yardımcı olacak bu program, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Yaratıcı yazarlık temellidir ve birebir ya da grupla alınabilmektedir.

On iki haftadan boyunca gençler, haftada üç saat boyunca hayatın bütün dertlerinden arınıp kendi seslerini Sinemart’ta yeniden yaratacaklar. Yazın türlerinin en özgün türlerine bakış atılarak başlayan dersler, yazma alıştırmaları ile devam etmektedir. Gençler, kendi dilinden anlayan bir eğitmenle edebiyatın gizli ormanına dalacak, iyi bir okur olmanın püf noktalarını öğrenecekler. Kendi yazar kimliklerini oluşturup, seslerini duyurmanın kendilerine özgü yolunu bulacaklar.

Eğer bu yazıyı okuyor, “işte bu benim!” diyorsan, aramıza hoş geldin!

 

Ders İçeriği

  • Yazar kimliği oluşturma
  • Yazın türlerini öğrenme
  • Dünya edebiyatına bakış
  • Türk edebiyatına bakış
  • Kurmacanın öğelerini inceleme11
  • Anlatıda çizgilere dikkat etme

Eğitmen

Gençler İçin Yazarlık
İdil HAFIZOĞLU